Verdachte bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund gebruikte spijkerbom

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het explosief dat werd gebruikt voor de aanslag op de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund was een spijkerbom. Dat heeft het federaal parket bevestigd. Volgens het parket werd één van de metalen scherven 250 meter weggeslingerd. Uit het onderzoek is verder gebleken dat er in totaal drie springtuigen werden gebruikt, die over een lengte van 12 meter waren aangebracht langs het traject van de bus. Ze waren volgens het parket "optimaal op elkaar afgestemd" qua timing, maar waren te hoog bevestigd, waardoor de explosies minder schade hebben aangericht dan de bedoeling was.

Vanmorgen pakte de politie in de buurt van Tübingen, een stad in de zuidwestelijke deelstaat Badem-Württemberg, een 28-jarige verdachte op. Wellicht gaat het niet om een extremist, maar was de Duits-Russische man uit op geldgewin. Ralf Jäger, de minister van Binnenlandse Zaken van Noord-Rijnland-Westfalen, noemde de arrestatie op Twitter "een goede zaak voor het voetbal".

Bij de aanslag op de spelersbus van Borrussia Dortmund op 11 april raakte speler Marc Bartra ernstig gewond aan zijn hand en arm. De verdediger mocht het ziekenhuis intussen al verlaten, maar is de komende vier weken nog buiten strijd.

bron: Belga