Manchester United/Celta en Ajax/Lyon in halve finales Europa League

door
Belga
Leestijd 1 min.

De halve finales van de Europa League voetbal gaan tussen Manchester United en Celta de Vigo en tussen Ajax en Olympique Lyon. Dat blijkt na de loting op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond in het Zwitserse Nyon. De Red Devils plaatsten zich donderdavond met veel moeite voor de laatste vier, de selectie van José Mourinho had op Old Trafford verlengingen nodig om zich van een moedig en sterk spelend Anderlecht te ontdoen. Na de reguliere speeltijd stond het net als in de heenmatch 1-1, Paars-Wit kraakte pas in minuut 107 na een doelpunt van Rashford.

Het Spaanse Celta de Vigo van zijn kant verzekerde zich in de Genkse Luminus Arena voor het eerst in de clubgeschiedenis van een ticket voor de halve finales van de Europa League. Na een 3-2 zege in Galicië volstond donderdagavond een 1-1 gelijkspel in Limburg. MAnchester United, de topfavoriet voor de eindzege in de Europa League, speelt eerst thuis tegen Celta.

In de andere halve finale botst Ajax op Lyon, de Ajacieden beginnen in eigen huis. De Nederlanders klopten donderdag Schalke 04 na verlengingen, de Fransen hadden strafschoppen nodig om Besiktas af te houden.

De halve finales worden op 4 (heen) en 11 mei (terug) gespeeld, de finale is voor woensdag 24 mei in de Friends Arena in het Zweedse Solna bij Stockholm.

bron: Belga