Anderlecht en Genk stranden in kwartfinales

Alle Belgische clubs zijn uitgeschakeld in de Europa League. Zowel Anderlecht als Racing Genk verkochten hun vel duur, maar Manchester United en Celta de Vigo mogen naar de halve finales.
Maarten

In tegenstelling tot vorige week (1-1) stuurde Anderlecht-trainer René Weiler op Old Trafford wel zijn sterkste elf het veld op. Zo mochten Spajic, Chipciu, Hanni en Teodorczyk in de basis starten. Na drie minuten verstuurde Dendoncker al een eerste waarschuwing richting het doel van Romero. De kanonskogel van de Rode Duivel zoefde maar net naast de kruising.

Toch viel het openingsdoelpunt aan de overzijde. Na een knappe pass van Pogba kwam de bal voor de voeten van Mkhitaryan, die de 1-0 droog naast de paal binnentrapte. Anderlecht was even slag maar rechtte al snel de rug. Er volgden nog kansen voor Acheampong en Dendoncker, maar het was Hanni die op het half uur de verdiende gelijkmaker scoorde. Ook na de rust bleef de match in evenwicht, al waren de beste kansen voor Manchester.

Onder meer Shaw en vooral een bleke Ibrahimovic verzuimden om de Engelsen opnieuw op voorsprong te brengen. Er moesten dus verlengingen aan te pas komen en daarin verzilverde Rashford het groeiende overwicht van de thuisploeg: 2-1.

Racing Genk moest tegen Celta de Vigo een 3-2 nederlaag uit de heenmatch proberen uit te wissen. In een kolkende Luminus Arena begonnen de Limburgers vol goede moed aan de match, met onder meer een kopkans voor Samatta.

Gaandeweg namen de bezoekers uit Spanje de controle over, waardoor Ryan zich in de eerste helft een paar keer flink moest onderscheiden. De Australiër hield zijn netten gaaf tot aan de rust, maar na de pauze moest Genk noodgedwongen op zoek naar een goal. Halverwege de tweede helft bezorgde Sisto de thuisploeg een koude douche. Na balverlies van Castagne trapte hij de 0-1 loeihard binnen.

De reactie van Genk liet niet lang op zich wachten. Bij de volgende aanval trof uitblinker Trossard raak. Genk-trainer Stuivenberg gooide in de slotfase nog Schrijvers, Boëtius en Brabec in de strijd, maar het bleef 1-1.