"NMBS moet dringend zelf elektriciteit produceren"

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) heeft "de grote verbruikers, zoals NMBS en De Lijn" opgeroepen om zelf ook werk te maken van elektriciteitsproductie. NMBS laat weten dat het het belang van duurzame energie beseft.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Volgende de energieminister doen NMBS en De Lijn te weinig om zelf elektriciteit op te wekken. Dat stelde hij in het VTM Nieuws naar aanleiding van de evolutie van de energiefactuur. De minister zei dat hij die naar beneden kon halen door een nieuw energieplan te introduceren. "Maar het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt", stelde Tommelein. "De grote elektriciteitsverbruikers, zoals NMBS of De Lijn, zouden zelf ook zonnepanelen en windmolens moeten plaatsen."

NMBS-woordvoerder Bart Crols stelt dat de vervoersmaatschappij "zich bewust is van het belang van duurzame energie". Het bedrijf huldigde onlangs drie zonnepaneelinstallaties in in Schaarbeek. De 1886 panelen produceren per jaar 500.000 kWh elektriciteit voor de NMBS, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van ongeveer 140 huishoudens.