Amerikaanse kinderen snowboarden ín de turnzaal

In steeds meer steden in de Verenigde Staten leren kinderen snowboarden tijdens de turnles. Ze gebruiken daarvoor een speciaal snowboard dat over de vloer glijdt.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

De snowboardproducent Burton heeft enkele jaren geleden het 'Burton Riglet Program' ontwikkeld, een lessenpakket waarmee kinderen leren snowboarden in de turnzaal. Het programma werd ontwikkeld door Burton-werknemer Jeff Boliba. Hij kwam ermee aanzetten toen bleek dat veel scholen het niet zagen zitten om tijdens de lesuren buiten te gaan snowboarden.

Tijdens de snowboardles maken de kinderen gebruik van een kindersnowboard waar een speciale glijdende hoes over getrokken wordt. De snowboardjes hebben ook een touw met handvat waar een leerling zijn klasgenootje aan kan voorttrekken.

Intussen is indoorsnowboarden opgenomen in de eindtermen in Amerikaanse steden in de staten New York, New Jersey en Colorado en in heel de staat Vermont, waar het hoofdkwartier van Burton gelegen is. "De volgende fase is internationaal", zei Boliba aan GrindTV.