Droog en wisselvallig weer komende week

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag wordt het droog met opklaringen en vrij veel wolken. Maxima van 11 tot 16 graden. In de loop van de avond en tijdelijk vannacht soms lichte regen bij minima rond 8 graden. Deze namiddag wisselen wolken en zon elkaar af, met de breedste opklaringen over het zuiden van het land. Over het noorden wordt het later zwaarbewolkt. De kans op een bui in het noorden is klein, elders blijft het droog.

Morgenochtend is er tijdelijk nog kans op wat lichte regen over het zuidoosten. Daarna wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt. Over de noordoostelijke landshelft kunnen er overdag een paar lokale buitjes vallen, elders blijft het overwegend droog.

Vrijdag begint met droog weer en een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen, en mogelijk lokaal ook nevel. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar het blijft op de meeste plaatsen droog.

Zaterdagochtend wordt het in het westen en noordwesten snel droog met enkele opklaringen. Elders hangt er meer bewolking en kan er nog wat regen vallen. In de loop van de dag wordt het geleidelijk aan overal beter weer. De laatste regen verlaat het land in het oosten en zuidoosten in het begin van de avond.

Zondag en begin volgende week trekken storingen waarschijnlijk net ten noorden van ons. Wellicht wordt het bij ons dan grotendeels bewolkt met soms lichte regen of een bui, voornamelijk in het noordoosten van het land. Dit moet echter nog bevestigd worden de komende dagen.

bron: Belga