Tiener is op weg naar wereldrecord retweets voor gratis kipnuggets

Zeggen dat de Amerikaan Carter Wilkerson dol is op kipnuggets is een zwaar understatement. Hij is goed op weg om het wereldrecord retweets op Twitter te verbreken zodat hij een jaar lang gratis kan eten van de snacks.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Op Twitter vroeg de jongen aan de burgerketen Wendy's hoeveel retweets hij moest verzamelen om een jaar lang gratis te mogen smullen van de snacks. Het fastfoodbedrijf reageerde simpelweg met "18 miljoen", maar Wilkerson liet de hoop niet varen.

@carterjwm 18 Million

— Wendy's (@Wendys) 6 april 2017

De 16-jarige Amerikaan trok zijn stoute schoenen aan en lanceerde de oproep om zijn bericht te retweeten. Met succes, want ondertussen is dat al meer dan 2,2 miljoen keer gebeurd. Alleen Ellen Degeneres en Louis Tomlinson van One Direction deden het beter.

HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS pic.twitter.com/4SrfHmEMo3

— Carter Wilkerson (@carterjwm) 6 april 2017

Next time I eat these they better be free @Wendys pic.twitter.com/ZvxwpiLAeD

— Carter Wilkerson (@carterjwm) 7 april 2017

Amazon, Microsoft en Google

Ondertussen moeien grote bedrijven als Amazon, Microsoft en Google zich ook in de kwestie. De giganten moedigen elkaar aan om Wilkerson zoveel mogelijk retweets te bezorgen.

— Microsoft (@Microsoft) 7 april 2017

Live your best life, Carter. Follow your dreams. #NuggsForCarter https://t.co/PbHd9JMQjE

— Amazon (@amazon) 8 april 2017

— Google (@Google) 8 april 2017

— Apple Music (@AppleMusic) 7 april 2017

Andere organisaties, zoals United Airlines, bieden de jongen andere extraatjes aan als hij zijn doel van 18 miljoen retweets bereikt. En Wendy's? Die zijn danig onder de indruk van het succes van de jongeman en genieten ongetwijfeld van de gratis reclame.

If you get the 18 million RTs, we'll give you a free flight to take you to any @Wendys in the world in a city we serve. Good luck! https://t.co/igxnPg1JUF

— United (@united) 8 april 2017

Hey, @carterjwm! Hit 18m and we've got your food coma sleep pack ready. You're gonna need it ?. #NuggsForCarter cc: @Wendys https://t.co/nwe39wFL0x

— Mattress Firm (@MattressFirm) 8 april 2017

@carterjwm we're rooting for you! We think 1.6 mil deserves at least 100 FREE midway passes! #CircusReno #RenoProud #NuggsForCarter ???? https://t.co/z7LnYYEUkC

— Circus Circus Reno (@CircusReno) 8 april 2017

@hellxxn @carterjwm Honestly has gotten way more RTs than we expected.

— Wendy's (@Wendys) 6 april 2017