Juve ontvangt vanavond Barça in Champions League

De finale van de Champions League in het Welshe Milleniumstadion nadert, maar het kaf moet nog van het koren gescheiden worden. Juventus en Barcelona openen vanavond de debatten in de kwartfinales, samen met Monaco en Borussia Dortmund.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

Juve en Barça treffen elkaar in een heruitgave van de finale van 2015, toen de Blaugrana aan het langste eind trokken. Het team dat toen aan de aftrap verscheen, is nu nog nagenoeg het type-elftal van Luis Enrique, al zal Dani Alves ditmaal het shirt van de tegenpartij aantrekken. Het middenveld en het aanvallende compartiment van de Oude Dame hebben intussen een heuse verjongingskuur ondergaan. Onder andere Pirlo en Morata hebben andere oorden opgezocht, maar in hun plaats maken Pjanic en Dybala nu het mooie weer in Turijn.

Sputterende motor

De Zuid-Amerikaanse drietand van Barcelona heeft afgelopen weekend zijn honderdste wedstrijd samen gespeeld, maar Messi (foto), Suarez en Neymar konden dat niet in de verf zetten met een doelpuntenfestijn. Sterker nog, Malaga hield zijn netten schoon, terwijl de middenmotor er zelf twee tegen de touwen prikte. Een stevige deuk in de Catalaanse titelambities, zeker omdat eeuwige concurrent Real Madrid had gelijkgespeeld tegen stadsrivaal Atletico. Maar een gewond dier is altijd gevaarlijk. Vraag dat maar aan Paris Saint-Germain, dat in de vorige ronde van het kampioenenbal een voordeel van vier doelpunten uit handen gaf tegen Barça.

Juventus daarentegen lijkt met een voorsprong van zes punten vlot op weg naar de zesde opeenvolgende scudetto. ChievoVerona ging dit weekend eenvoudig voor de bijl dankzij een tweeklapper van recordtransfer Gonzalo Higuain. De Bianconeri kunnen al hun aandacht dus richten op de Champions League, waar ze in de vorige ronde moeiteloos komaf maakten met Porto.

Premières

Het komt in dit stadium van de Champions Leaugue nog maar zelden voor, maar de kwartfinales tellen maar liefst twee onuitgegeven duels op het allerhoogste niveau. Het eerste daarvan, tussen Monaco en Borussia Dortmund, staat bol van jong aanvallend talent. Morgen neemt debutant Leicester het op tegen Atletico Madrid, terwijl titelhouder Real Madrid de degens kruist met ‘Rekordmeister' Bayern München.