Politie ondervraagt zeven mensen na aanslag Stockholm

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de aanslag met een vrachtwagen in Stockholm, waarbij vier doden vielen, hebben speurders zeven mensen ondervraagd, zo heeft een politiewoordvoerder zondag op de Zweedse televisie gezegd. De politie deed zondagochtend huiszoekingen in Sollentuna, een noordelijke voorstad van Stockholm. Zaterdag werd een appartement in Varberg doorzocht.

"We waren sinds vrijdag op verscheidene adressen gespreid over heel Stockholm", bevestigde een politiewoordvoerster aan het Duitse persagentschap dpa. "Ik kan echter niet bevestigen dat de huiszoekingen verband houden met de daad van vrijdag."

Politiewoordvoerster Eva Nilsson kon geen details kwijt over de huiszoeking in Sollentuna. "Er is slechts één persoon gearresteerd", zei ze, verwijzend naar de 39-jarige Oezbeek die vrijdagavond werd opgepakt. Hij zou aan het stuur van de vrachtwagen hebben gezeten.

Het warenhuis Åhléns City waarop de vrachtwagen inreed, blijft zondag gesloten. Zaterdag had het warenhuis aangekondigd dat een deel van de winkel zondag zou opengaan en dat door rook beschadigde koopwaar tegen halve prijs zou worden verkocht, maar dat lokte felle kritiek uit op de sociale media.

bron: Belga