Ervaring heeft David Goffin geholpen op Davis Cup

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dankzij de zege van David Goffin (ATP 14) tegen de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP 38) is België zeker van een ticket voor de halve finales van de Davis Cup. Zondagnamiddag trok de Belgische nummer één met 6-3, 6-3 en 6-2 aan het langste eind in de Spiroudôme van Charleroi. België leidt zo met 3-1 in de confrontatie met Italië. In het laatste enkelspel neemt Joris De Loore (ATP 199) het pro forma op tegen Alessandro Giannessi (ATP 122). Het is de eerste keer in twee jaar dat Goffin België het punt van de kwalificatie bezorgt. De vorige keer deed hij dat door voor de 3-2 te zorgen tegen Adrian Bossel in de eersterondepartij van de Davis Cup 2015 tegen Zwitserland.

"Tegen Zwitserland was er meer stress mee gemoeid, want het ging om de vijfde wedstrijd", zei Goffin meteen na de wedstrijd op het court. "Nu was Steve Darcis er nog, waren we nog in de problemen gekomen. We wisten dat Paolo Lorenzi niets zou weggeven, maar ik speelde goed genoeg. Het was een heel goed weekend voor mij. Ik begin ervaring te verwerven, en die heeft me geholpen in de twee wedstrijden."

In de halve finales ontmoet België medio september Australië. "Dat is fantastisch, we krijgen nog een superduel in België. Na 2015 staan we opnieuw in de halve finales. We hebben nog tijd, maar hebben Australië al als mikpunt. We gaan ons goed voorbereiden."

bron: Belga