Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku knalt Everton met twee goals voorbij Leicester

Everton heeft zondag op de 32e speeldag in de Premier League Leicester City geklopt met 4-2. Romelu Lukaku was andermaal de grote uitblinker bij 'The Toffees' met twee doelpunten. De wedstrijd kende een blitzstart. Na goals van Davies (1.) voor de thuisploeg, en Slimani (4.) en Albrighton (10.) voor Leicester, gaf het scorebord na tien minuten 1-2 aan. Halfweg de eerste helft liet Lukaku een eerste keer van zich horen. De Rode Duivel (23.) kopte een voorzet van Barkley knap voorbij Leicester-keeper Schmeichel. Jagielka (42.) zorgde nog voor de rust op een corner van Kevin Mirallas voor de 3-2.

Everton diepte in de tweede helft de kloof verder uit, met een treffer van opnieuw Lukaku. 'Big Rom' stond ditmaal op de goede plaats om een hoekschop van Mirallas tegen de netten te trappen. Lukaku scoorde tegen Leicester zijn 22e en 23e competitietreffer van het seizoen, waardoor zijn voorsprong in de topschuttersstand op eerste achtervolger Harry Kane van Tottenham (19 goals) verder oploopt.

Zowel Lukaku als Mirallas maakte de negentig minuten vol. Voor Leicester-coach Craig Shakespeare is het het eerste verlies sinds hij aan het hoofd staat van de uittredende landskampioen.

In de stand staat Everton (54 punten) zevende, op gelijke hoogte met Arsenal dat wel drie matchen minder telt. Leicester is elfde met 36 punten.

In de Cypriotische hoogste afdeling klopte APOEL Nicosia, met Igor de Camargo als invaller in de 79e minuut, op de dertigste speeldag stadsgenoot Omonia Nicosia met 1-0. Ebecilio (6.) scoorde vroeg in de match de winnende treffer. In de stand blijft APOEL aan de leiding met 71 punten, het telt zeven punten meer dan eerste achtervolger Apollon Limassol.