Universiteit van Peking opent campus in Europa

De universiteit van Peking opent een campus in Oxford. Het is de eerste buitenlandse campus van een Chinese universiteit.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

De campus in Oxford zal de deuren openen in 2018. Het gaat om de HSBC Business School, een economiefaculteit van de unief, die een middeleeuws gebouwencomplex in Oxford gekocht heeft. De Chinese overheid zet sterk in op de kwaliteit en de internationale reputatie van haar universiteiten. China wil de omschakeling maken naar een kenniseconomie en zet daarom sterk in op hoger onderwijs. Tegen 2020 met 2,5% van het bbp naar onderzoek en ontwikkeling gaan.

Hai Wen, de decaan van de HSBC Business School, zei aan Southcn.com dat hij verwacht dat steeds meer Chinese universiteiten buitenlandse campussen zullen opstarten. Zo moeten buitenlandse studenten de mogelijkheid krijgen om de Chinese cultuur, economie en geschiedenis te bestuderen.

De bedoeling is dat de studenten op termijn de oversteek maken naar China. De studie zal bestaan uit een jaar in Oxford en een jaar in China.

Met de Oxfordcampus wil de universiteit van Peking vooral studenten uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa aantrekken.