Jupiler Pro League - STVV pakt op valreep punt bij Standard, Union zorgt opnieuw voor verrassing

Tweedeklasser Union Sint-Gillis heeft zaterdag op de tweede speeldag van Play-off IIa opnieuw gestunt. Op de Freethiel was het met maar liefst 1-4 te sterk voor Waasland-Beveren. Standard gaf tegen Sint-Truiden in extremis de drie punten uit handen. Het werd 2-2. Na de 3-0 zege tegen KV Mechelen volgt dus opnieuw een driepunter voor Union. Gertjan Martens opende in de 18e minuut de score voor het team van Marc Grosjean. Zeven minuten later hing Zinho Gano de bordjes in evenwicht. Charles Morren (39.) bracht de bezoekers nog voor rust opnieuw op voorsprong. Mohammed Aoulad (69.) en Nicolas Rajsel (71.) maakten de vernedering voor de thuisploeg compleet. Waasland-Beveren slikt opnieuw een bittere pil na de 3-0 nederlaag tegen STVV op de vorige speeldag.

De Truienaars namen het op tegen Standard, dat na de 1-0 nederlaag tegen Lierse alleen maar tevreden kon zijn met een driepunter. De Rouches waren echter in de 35e minuut op achtervolgen aangewezen, na een goal van Brandon Mechele. Ishak Belfodil lukte een minuut later de gelijkmaker. Twintig minuten voor affluiten zette Razvan Marin de 2-1 op het scorebord. In de 82e minuut moest Standard met 10 man voort na rood voor Darwin Andrade, die met twee voeten vooruit inging op Damien Dussaut. Sint-Truiden rook bloed en werd in de blessuretijd (90.+4) beloond. Pieter Gerkens knalde het leer na geharrewar voorbij Jean-François Gillet. De stoel van Standard-coach Aleksandar Jankovic blijft zo erg wankel.

Union is voorlopig met zes punten alleen leider in Play-off IIa, voor STVV (4), Lierse (3), Standard (1), KV Mechelen (0) en Waasland-Beveren (0). Zondag kijken KV Mechelen en Lierse elkaar om 20u in de ogen Achter de Kazerne. De Pallieters kunnen dus nog op gelijke hoogte van Union komen.

Play-off II werd dit seizoen voor het eerst uitgebreid van acht naar twaalf ploegen. De teams spelen twee keer tegen elkaar en begonnen met nul punten. De winnaars van de poules spelen de eindstrijd van Play-off II. De winnaar van die finale strijdt tegen een team uit Play-off I voor het laatste Europese ticket.