Golf-Masters-Augusta - Pieters opent met gedeelde 12e plaats op Masters toernooi

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters heeft zich na een openingsronde van 72 slagen op een gedeelde twaalfde plaats genesteld tijdens het Masters golftoernooi (PGA/10.000.000 dollar), de eerste major van het seizoen die van start is gegaan op de Augusta National golfbaan in de Amerikaanse staat Georgia.

De 25-jarige Antwerpenaar nam een blitzstart. Zo putte hij birdies weg op de holes twee, vier, vijf, acht en tien, waarmee hij aanvankelijk de leiding nam en maar liefst vier slagen voorsprong telde op de naaste concurrrentie.

Vanaf de elfde hole liep het echter fout en moest hij een bogey op zijn kaart schrijven. Op de twaalfde hole, een par drie, zag hij de bal na de afslag in het water verdwijnen wat hem een dubbele bogey kostte. Na nog een bogey op hole vijftien, lukte de nummer 35 op de wereld golfranglijst een birdie, doch op de achttiende en laatste hole moest hij na een 3-putt nog een dubbele bogey incasseren.

In de tussenstand telt Pieters zeven slagen meer dan de Amerikaan Charley Hoffman, die slechts 65 slagen nodig had voor zijn eerste achttien holes. De 40-jarige viervoudige PGA Tour-winnaar, sloot dag één af met vier slagen voorsprong op zijn landgenoot William McGirt. De Engelsman Lee Westwood staat op de derde plaats met vijf slagen meer dan Hoffman. Pieters deelt de twaalfde plaats met onder meer Rory McIlroy, één van de favorieten voor de eindzege en de Amerikaan Matt Kuchar, die Pieters op de Olympische Spelen van brons hield. De Amerikaan Dustin Johnson, 's wereld nummer één, die woensdag in zijn huurhuis struikelde op de trap en er een pijnlijke rug aan overhield, meldde zich aan de start maar gaf forfait.

bron: Belga