Topvoetballer behaalt masterdiploma met onderscheiding

Giorgio Chiellini, een verdediger van de Italiaanse topclub Juventus en het nationale elftal, is afgestudeerd aan de universiteit van Turijn. Dat deed hij met een scriptie over het bedrijfsmodel van zijn club. Chiellini studeert al een aantal jaar economie in zijn vrije tijd en beëindigde zijn MBA-opleiding met onderscheiding.
door
tsane.effiong
Leestijd 1 min.

"Hij onderzocht het bedrijfsmodel van Juventus rond de promotie van hun eigen merk, het beheer van menselijk kapitaal en de impact hiervan op de economie en hun sportieve prestaties", zegt zijn professor Pietro Biancone tegen Sky Sport Italia.

Fino alla fine. Questo motto mi accompagna in campo. E mi ha sostenuto in questi anni sui libri. Felice di essermi laureato! ? pic.twitter.com/4bPZ7deJSV

— Giorgio Chiellini (@chiellini) April 6, 2017

De Italiaanse club waarbij de voetbalspeler sinds 2005 in de verdediging staat, feliciteerde hem op hun officiële website. "Iedereen verbonden met de club zou Giorgio willen feliciteren met zijn uitstekende resultaten", luidt het bericht. 

Giorgio Chiellini werd bij Juventus in twaalf jaar vijf maal kampioen in de Serie A en twee keer won hij de Coppa Italia.