New Yorks seksmuseum verlegt zijn grenzen

In Manhattan heeft het Museum of Sex een tijdelijke bar en galerij geopend. Beiden zijn in het thema van de discojaren, met als bedoeling om al feestend de kunst te kunnen bewonderen.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De bar in het Museum of Sex werd gebouwd rond een fototentoonstelling van expliciete zwart-witfoto's van Bill Bernstein's. Het zijn foto's van beruchte clubs zoals Xenon en Studio 54. De bar maakt het voor klanten mogelijk om de kunst te bewonderen al genietend van een cocktail, maar ook al dansend op het ritme van de discomuziek.

Curator Lissa Rivera beschrijft in The New York Times hoe de kunst als handleiding dient om te feesten in dit wazige decennium. Ook de bibliotheek voor erotische boeken kreeg een disco-makeover. Impresario Serge Becker werd ingeschakeld om het project in goede banen te leiden en designer Jason Volenec heeft meegwerkt aan de creatie van een factory-achtige ruimte met folie op de muren, laaghangende zwarte zetels, zebratapijten en discoballen.

De plaats verandert naargelang de groepen die er samenkomen, meestal een mix van museumbezoekers en buitenlandse studenten. De drankjes die er worden geserveerd zijn favorieten uit de jaren 70, zoals Tom Collins, Tequila Sunrise en Whiskey Sour.