Deze vijf weekendtips helpen je uit je luie zetel

Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil! 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Perfect Spirit Control

(31 maart in Borgerhout)

Zelfs wie echt een hele grote hekel heeft aan jazz kan niet heen om de hoge aaibaarheidsfactor van jazzpianist Jef Neve. De man is niet voor één gat te vangen: hij mixt gezwind jazz en klassiek en gooide zich recent nog in de muzikale armen van rapper Typhoon. Nu is het alweer tijd voor een nieuw verhaal: met de nieuwe cd ‘Perfect Spirit Control' zijn het piano, drums en elektronica die het mooie weer maken. Het gevoel van ‘Perfect Spirit Control' omschrijft Neve zelf als “de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid”.

Het Wilde Westen

(Nog tot en met 14 mei in Turnhout)

Bonanza! Buffalo Bill! Ennio Morricone! Arendsoog en Winnetou! Wat hebben ze allemaal gemeen? Juist: het Wilde Westen, de mythische plek die aan het eind van de 19de eeuw bevolkt werd door cowboys, indianen, goudzoekers, pelsjagers, schurken en ontdekkingsreizigers. Maar was het een paradijs voor vrijheidszoekers of een gewelddadige hel? Deze expo in de Warande doet je wegdromen én nadenken over de mythe en de realiteit van het Wilde Westen. Naast artefacten, strips, filmaffiches en speelgoed worden ook tientallen kunstwerken van Belgische topkunstenaars getoond.

Red mij!

(31 maart in Vilvoorde) 

Foto J. Joossen

Wie redt die arme Els de Schepper? En wil ze eigenlijk wel gered worden? In haar nieuwste onewomanshow graaft ze diep in zichzelf. Ze kijkt terug op een sabattical van een jaar en een reis die haar kijk op het leven veranderde. Ze is terug en klaar om zichzelf helemaal te tonen, zonder franjes - niets dan de pure waarheid rond Els de Schepper. Daar moet je bij zijn, of niet soms?

 

 

 

Springtij

(Tot en met 17 april in Oostende)

Vreugdesprongetjes, daar is Springtij! Niet dat de zee in Oostende deze maand over de dijk slaat, maar het debiet van plezier voor kinderen is tijdens de paasvakantie in Oostende wel erg groot. Je maakt kleitags, doet aan street-graffitti of chillt tijdens de slow art day in Mu.ZEE. Wat nog allemaal? Theater, een (voor)lees- en tekenfestival, strandsport en een paaseierenraap… te veel om op te noemen. Geloof ons: Springtij bezorgt je een creatieve en actieve vakantie!

 

RATS

(1 april in Brusel)

Wie herinnert zich nog GIRLS? In 2013 maakte choreograaf Ugo Dehaes bij het Leuvense productiehuis fABULEUS een ontroerende voorstelling met acht jonge meisjes, die in een speelse choreografie het beste van zichzelf gaven. Dehaes kreeg de smaak van het werken met jonge dansers duidelijk te pakken, want in RAT gaat hij opnieuw aan de slag met acht urban dancers. Ze battelen, breakdancen, hippen en hoppen wat af, maar Dehaes confronteert ze vooral met een heel andere dansstijl, door hun stijl te laten clashen met die van een ‘klassieke' hedendaagse danseres. En dan ontstaat er pas een échte battle - of wordt het een wederzijdse ontmoeting? Wait en see.