ATP Miami - Roger Federer zet Juan Martin del Potro in twee sets opzij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roger Federer (ATP 6) heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het Miami Open (6.993.450 dollar). Hij klopte op het hardcourt in Florida de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 34) met 6-3, 6-4. Het was het 21e duel tussen beide tenoren, de Zwitser trok voor de zestiende keer aan het langste eind. Hun vorige ontmoeting dateerde wel al van 2013. Federer, het vierde reekshoofd, speelt voor een plaats in de kwartfinales tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 18). Die was met 3-6, 6-2 en 6-3 te sterk voor de Amerikaan Sam Querrey (ATP 27).

De 35-jarige Federer staat er dit seizoen na zijn titels op de Australian Open en, vorige week, in Indian Wells weer helemaal. Het "annus horribilis" 2016, waarin hij door rug- en knieproblemen zes maanden out was, lijkt helemaal vergeten. "Mijn prioriteit vandaag is mijn gezondheid", vertelde de achttienvoudige grandslamlaureaat na zijn vlotte winst tegen Del Potro. "Ik wil toernooien winnen, mijn ranking is dan bijkomstig. Ik wil vooral plezier hebben op de baan. Ik ben geen 24 meer en kan niet langer alle toernooien spelen, de Davis Cup, de grandslams, de Masters 1000. Jammer genoeg moet ik keuzes maken. Het juiste evenwicht vinden, is vandaag belangrijker dan ooit. Ik moet de juiste balans vinden tussen genoeg matchen spelen om het ritme vast te houden, en voldoende rustpauzes inlassen."

Naast Federer plaatste ook diens landgenoot Stan Wawrinka (ATP 3) zich maandag voor de achtste finales in Miami. Het topreekshoofd won in de derde ronde met 6-3, 6-4 van de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 53). Hij treft in zijn volgende wedstrijd de Duitse tiener Alexander Zverev (ATP 20).

bron: Belga