Weerbericht - Kwik klimt tot 19 graden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maandag krijgen we een mooie en zonnige lentedag. Het is erg zacht met maxima tussen 14 en 17 graden in de Ardennen en tussen 16 en 18 of lokaal 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het zuidoosten. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht is het vrijwel helder. De minima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind draait naar het zuiden en is zwak tot matig.

Dinsdag is het eerst nog zonnig. In de namiddag verschijnen er stapelwolken die vooral in het westen van het land kunnen uitgroeien tot buien. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Woensdag trekt een zwakke regenzone over het land. Het is vaak bewolkt met in het begin van de dag kans op wat regen of motregen, vooral dan in het noorden. In de namiddag wordt het droog met opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden. 's Avonds neemt de wind af.

Donderdag komen we terecht in zachte zuidelijke luchtstromingen. Het wordt mooi met veel zon. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden.

Vrijdag trekt een koufront door het land. Het wordt zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. Het is nog vrij zacht met maxima rond 18 graden in het centrum van het land.

Tijdens het weekend is het wisselvallig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden, en kans op buien. Het wordt 5 graden frisser met maxima rond 13 graden in het centrum van het land.

bron: Belga