Ageeth Boomgaardt stopt als bondscoach Belgian Red Panthers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ageeth Boomgaardt heeft de bondstop en haar spelersgroep ingelicht dat zij met onmiddellijke ingang stopt als bondscoach van de Red Panthers. Dat meldt de Koninklijke Belgische hockeybond. "De afgelopen weken was er een verschil van inzicht ontstaan tussen de bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen en haar technische staf. Er werd hard gewerkt om deze meningsverschillen weg te werken en de neuzen in dezelfde richting te zetten, maar dit bleek uiteindelijk niet mogelijk. Ageeth heeft beslist dat het beter was voor haar en voor het team om een stap opzij te zetten", klinkt het. "De KBHB wenst uitdrukkelijk Ageeth te bedanken voor haar uitstekende werkethiek over de afgelopen maanden en wenst haar het allerbeste toe voor de toekomst."

Na de teleurstelling van de niet kwalificatie van de Belgische hockeyvrouwen voor de Spelen van Rio, werd er een nieuwe technische staf aangewezen om het project Red Panthers een nieuwe start te geven. De nieuwe ambitieuze doelstellingen die werden vooropgesteld zijn de kwalificatie voor het WK 2018 via de World League Semifinal in eigen land (Brussel, 24 juni-2 juli) en uiteindelijk een deelname aan de Spelen van Tokio in 2020.

Het team zal nu geleid worden door assistent Niels Thijssen, die in oktober 2015 al met succes de interim had verzorgd na de stopzetting van de samenwerking met Pascal Kina. Thijssen zal worden ondersteund door Simon Letchford, die in de huidige staf ook al assistent was. Beiden zullen tot het einde van de zomer 2017 het drukke programma van de Red Panthers (World League Semifinal in juni-juli en EK in augustus) begeleiden. Nadien zal er een evaluatie gemaakt worden.

De 44-jarige Boomgaardt, een voormalige Nederlandse hockey-international, was sinds juni 2016 coach van de Belgische hockeyvrouwen.

bron: Belga