Zachte lentetemperaturen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag en morgen zijn zonnig en droog. Ook de dagen daarna blijft het zacht, met donderdag tot 21 graden, zo voorspelt het KMI. Het weekend wordt frisser en wisselvalliger. Deze namiddag is het zonnig met wat hoge bewolking en maxima die schommelen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden in Vlaanderen. Vanavond en vannacht wordt het licht bewolkt, met minima tussen 1 en 5 graden.

Morgen krijgen we een mooie en zonnige lentedag. Het is erg zacht met maxima tussen 12 en 15 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden in Vlaanderen. 's Avonds en 's nachts is het helder of licht bewolkt. De minima liggen dan tussen 3 en 8 graden.

Dinsdag is het eerst nog zonnig. In de namiddag verschijnen er stapelwolken. Ondanks de kans op enkele geïsoleerde buien in de namiddag blijft het toch op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden. Woensdag trekt een zwakke regenzone over het land. Het is vaak bewolkt met in het begin van de dag kans op wat regen of motregen, vooral in het noorden. In de namiddag wordt het droog met opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden. Donderdag komen we terecht in zachte zuidelijke luchtstromingen. Het wordt mooi met veel zon. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden. Vrijdag trekt een koufront door het land. Het wordt zwaarbewolkt met perioden met regen. Het is nog vrij zacht met maxima rond 18 graden in het centrum van het land.

Tijdens het volgende weekend is het wisselvallig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden, en kans op buien. Het wordt 5 graden frisser met maxima rond 13 graden in het centrum van het land. Zondag zou het opnieuw droger moeten worden onder invloed van een hogedrukgebied.

bron: Belga