Twintig graden op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is vandaag zonnig, maar met een schrale noordoostenwind. Morgen wordt opnieuw zonnig, met minder wind. Van maandag tot donderdag wordt het mooi lenteweer en temperaturen die plaatselijk 20 graden halen, voorspelt het KMI. Deze namiddag kunnen we genieten van droog weer met enkele wat hoge bewolking en maxima tussen 11 of 12 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden elders. Er staat wel een onaangename noordoostelijke wind. De gevoelstemperatuur is hierdoor duidelijk lager.

Vanavond en vannacht blijft het droog en is het helder of licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht zijn er plaatselijk lage wolken mogelijk, vooral in het noorden van het land. De minima liggen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 5 graden aan zee.

Morgen blijft het droog met veel zon en soms hoge wolkenvelden. In het begin van de dag zijn er ook lage wolkenvelden mogelijk in het noorden van het land. Het kwik schommelt tussen 10 graden op de hoogten en tot 15 graden elders. Morgennacht komen er wat hoge wolkenvelden met kans op wat lokale nevel. De minima liggen tussen 2 en 4 graden.

Maandag wordt een aangename lentedag met veel zon. De maxima schommelen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen.

Van dinsdag tot donderdag kunnen we genieten van mooi lenteweer met zonnige perioden afgewisseld met enkele wolkenvelden. Het wordt erg zacht met maxima rond 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in de Kempen. Vrijdag begint mooi maar in de loop van de dag bereikt een regenzone het westen van het land. We halen nog steeds maxima tussen 16 en 20 graden. Zaterdag verlaat de regenzone ons land via het oosten. Daarna wordt het wisselvallig met buien. Het wordt frisser met maxima tussen 11 en 15 graden.

Opgelet: het KMI signaleert ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden

bij het verwarmen van lokalen. Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

bron: Belga