Steven Martens wordt technisch directeur bij de FIFA

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steven Martens, de ex-CEO van de Belgische voetbalbond, wordt op 1 mei de nieuwe directeur van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat melden Het Laatste Nieuws en Sporza. Hij zal zij aan zij werken met Marco van Basten, die bij de FIFA instaat voor de sporttechnische en -tactische ontwikkeling van het spelletje. "De technisch directeur van de FIFA moet ervoor zorgen dat het beleid van die 211 landen steeds beter op punt staat en dat het voetbal in de hele wereld groeit. Want wat voor België of Europa vanzelfsprekend is, is dat elders in de wereld niet", aldus Martens aan Sporza.

Het aantrekken van Martens kadert in een reorganisatie die FIFA-voorzitter Gianni Infantino doorvoert. Nieuwe, dynamische mensen worden aangetrokken die de FIFA een fris imago moeten bezorgen. Martens gaat dan ook grote delen van het jaar samen met zijn gezin in Zürich wonen, de Zwitserse thuishaven van de FIFA. Hij zal geen politiek mandaat invullen, en dus ook geen deel uitmaken van het beslissingscomité dat WK's kiest.

Onder het bewind van Sepp Blatter kreeg het imago van de FIFA de voorbije jaren een ferme deuk, en als CEO van de KBVB spaarde Martens destijds zijn kritiek niet op de werking van de wereldvoetbalbond. "Ik ben kritisch geweest voor de werking van de FIFA, dat klopt. Maar er is intussen schoon schip gemaakt. Er zijn nieuwe mensen en er zijn nieuwe plannen. Daar maak ik dus deel van uit."

bron: Belga