Rode Duivels - Vertonghen start als aanvoerder tegen Griekenland, Martinez verrast met Fellaini en Chadli

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jan Vertonghen start zaterdagavond als aanvoerder van de Rode Duivels in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op de vijfde speeldag in groep H. Vertonghen vervangt zo de geblesseerden Vincent Kompany en Eden Hazard. Voor de verdediger van Tottenham Hotspur is het de negentigste cap, hij is nog maar zes caps verwijderd van het record van Jan Ceulemans.

Achterin krijgt Thibaut Courtois de driemansverdediging met Jan Vertonghen, Laurent Ciman en Toby Alderweireld voor zich.

Op de rechtervleugel op het middenveld is Nacer Chadli de vervanger van de geblesseerde Thomas Meunier, op links speelt Yannick Carrasco op zijn vertrouwde positie bij de nationale ploeg. Centraal opteert Martinez voor Axel Witsel en verrassend genoeg ook voor Marouane Fellaini. Voorin vervangt Radja Nainggolan de geblesseerde Kevin De Bruyne, aan de overzijde speelt Dries Mertens in steun van diepe spits Romelu Lukaku, die in de vorm van zijn leven zit en met 21 doelpunten momenteel topschutter is in de Premier League.

Als de Belgen winnen tegen de nummer 46 op de FIFA-wereldranglijst, pronken ze halverwege de kwalificaties met een vijftien op vijftien en zijn de troepen van Roberto Martinez aardig op weg naar het WK van volgend jaar in Rusland. De oefeninterland van dinsdag in het olympisch stadion van Sotsji tegen de WK-organisator is dan de ideale gelegenheid om de sfeer al eens op te snuiven.

Maar met Griekenland zakt wel de nummer twee in de groep naar de Heizel af, de op papier sterkste tegenstander en door de blessurezorgen is de bondscoach toch niet helemaal gerust in de komst van de Grieken. "Dit is dan ook onze belangrijkste test tot nu toe. We zullen op ons best moeten zijn. Niemand bij ons denkt dat het een makkelijke wedstrijd zal worden", liet Martinez vrijdag al uitschijnen.

België: Courtois - Alderweireld, Ciman, Vertonghen (cap) - Witsel, Fellaini, Chadli, Carrasco - Nainggolan, Mertens, Lukaku

Bondscoach: Roberto Martinez (Spa)

.

bron: Belga