NBA - Devin Booker (Phoenix) treedt met 70 punten in geschiedenisboeken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Devin Booker scoorde vrijdagavond liefst 70 punten voor Phoenix op verplaatsing bij de Boston Celtics. Hij is pas de zesde speler in de NBA-geschiedenis die in een wedstrijd zo trefzeker was. Met zijn amper twintig lentes is hij bovendien met voorsprong de jongste. Booker vervoegt een select lijstje dat verder bestaat uit legendes als Wilt Chamberlain, Kobe Bryant, Elgin Baylor, David Thompson en David Robinson.

Ondanks de fenomenale prestatie van Boooker gingen de Suns wel met 130-120 onderuit in Boston.

"Het is heel speciaal om zoveel te scoren, zeker tegen een team dat defensief zo sterk is als de Celtics", reageerde Booker, wiens vorige persoonlijke record 39 punten bedroeg. "Ik kan dit moeilijk uitleggen. Het voelde alsof ik op training was. Alle ballen gingen erin, zelfs de heel moeilijke."

Bij de winnende thuisploeg was Isaiah Thomas goed voor 34 punten.

Ook vrijdag verzekerde Washington zich als derde team in de Eastern Conference, na Cleveland en Boston, van een plaats in de play-offs. De Wizards deden dat door voor eigen publiek met 129-108 te winnen van Brooklyn. John Wall was met 22 punten de meest productieve thuisspeler.

Voor Washington was het de 44e zege van het seizoen (tegen 28 nederlagen).

Kampioen Cleveland haalde het, onder aanvoering van LeBron James (32 ptn), met 105-112 in Charlotte. Grote uitdager Golden State was met 114-100 te sterk voor Sacramento. Stephen Curry tekende voor 27 punten.

Nog in de NBA onthulden de LA Lakers vrijdag een standbeeld voor Shaquille O'Neal. Het bronzen beeld (2m74 hoog en 544 kg zwaar), dat een dunkende O'Neal uitbeeldt, kreeg een plaats voor het Staples Center. "Shaq" woonde de onthulling bij, net als gewezen ploegmaat Kobe Bryant en Phil Jackson, de man die de Lakers naar hun vijf laatste titels loodste. Jerry West, Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar zijn drie andere Lakerslegendes met een standbeeld aan het Staples Center.

bron: Belga