WWF nodigt Belgen uit om licht te doven voor planeet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het World Wide Fund for Nature (WWF) organiseert zaterdag de tiende editie van "Earth hour". Daarmee wil de organisatie alle nodige inspanningen vragen voor het klimaat. Dat zegt het WWF vrijdag in een persbericht. Met de wereldwijde actie hoopt het WWF zaterdag de aandacht van Rome te trekken. Daar zullen de Europese regeringsleiders zich naar aanleiding van de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome bezinnen over de toekomst van de EU. Met het initiatief roepen de natuurbeschermers hen op om opnieuw leiderschap en ambitie te tonen op het vlak van klimaat. "Op tien jaar tijd heeft Europa haar historische voortrekkersrol op vlak van klimaat verloren. Charles Michel en zijn collega's moeten zich dringend herpakken", zegt Julie Vandenberghe, klimaat-expert van WWF België.

Alle deelnemers zullen hun lichten doven op zaterdag tussen 20.30 en 21.30 uur. Het WWF nodigt alle Belgen ook uit om hun profielfoto op Facebook te veranderen naar een specifieke foto met de kleuren van het gebeuren. Diehards kunnen op datzelfde socialenetwerk toestemming geven aan WWF om vijf relevante berichten te posten.

Vervoersmaatschappij MIVB liet weten in een persbericht dat ze de lichtintensiteit in 54 van de 69 Brusselse metrostations zal dimmen tijdens Earth Hour.

bron: Belga