Nicolas Lombaerts tekent voor drie seizoenen bij KV Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicolas Lombaerts heeft zijn lot voor drie seizoenen aan KV Oostende verbonden. "Ik kom niet om uit te bollen", verzekert de 32-jarige Rode Duivel, die vandaag werd voorgesteld in Durbuy, waar de Oostendse kern op stage is met het oog op play-off 1. De 39-voudige Rode Duivel komt over van Zenit Sint-Petersburg. Bij die club is hij sinds 2007 actief. Hij won er onder meer vier Russische landstitels, de UEFA Cup en de UEFA Super Cup (allebei in 2008). Voor hij naar Rusland verkaste, speelde Lombaerts drie seizoenen in eerste klasse voor AA Gent.

De linksvoetige verdediger doet het seizoen nog uit bij Zenit. Daarna vervoegt hij de Oostende kern om het seizoen '17-'18 voor te bereiden. "Ik ben blij dat alles nu al in kannen en kruiken is," zegt Lombaerts. "Tijdens de vorige transferperiode viel de overgang in extremis nog in het water en ik had weinig zin om te wachten op een nieuwe transferperiode. Nu weet ik waar ik sta en kan ik in schoonheid afscheid nemen van Zenit."

Lombaerts vond na tien jaar Rusland de tijd rijp om terug te keren naar België. "Mijn dochter Victoria is zes maanden oud nu en samen met mijn vrouw besloot ik dat het tijd was om terug te keren naar België. Bovendien ben ik van Brugge en het is dus mooi meegenomen dat ik in mijn geboortestreek zal spelen", legt Lombaerts uit.

"Daarnaast is KVO razend ambitieus en ik wil de club helpen om de ambities waar te maken. Wees maar zeker dat ik hier niet kom uitbollen. Zo volgde ik de bekerfinale (die Oostende verloor van Zult Waregem, red.) al op televisie in Rusland en leefde ik intens mee. Ja, het zou fantastisch zijn om met KVO de Europa League in te gaan."

bron: Belga