VTM zendt afscheidskoers van Tom Boonen in Mol live uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

De commerciële zender VTM zendt op zaterdag 29 april de laatste koers van Tom Boonen uit. De Vlaamse wielrenner neemt aan het Zilvermeer in Mol tijdens een eenmalige koers, met tal van nog actieve wielervedetten, afscheid van het professionele wielrennen. Dat meldt Medialaan, de moederholding van VTM, donderdag. Na 4 overwinningen in Parijs-Roubaix, 1 wereldtitel en 3 keer winst in de Ronde van Vlaanderen zet de Bom van Balen eind april officieel een punt achter zijn succesvolle wielercarrière. VTM zendt de afscheidskoers "Tom Says Thanks" rechtstreeks uit. Het is volgens de commerciële zender de eerste keer dat de afscheidswedstrijd van een Vlaamse wielrenner live wordt uitgezonden op de nationale televisie. Wielerfans kunnen de laatste kilometers van Boonen als profwielrenner vanaf 17.15 uur live volgen bij VTM.

Naast de 20.000 fans zakken ook tal van nationale en internationale wielervedetten van vroeger en nu af naar de Kempen. Verschijnen onder meer aan de start: Michal Kwiatkowski, Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Alessandro Ballan, Paolo Bettini, Oscar Freire, Mario Cipollini en Philippe Gilbert. De komende weken worden er nog meer namen verwacht.

De opbrengst gaat integraal naar drie goede doelen die Boonen nauw aan het hart liggen: het G-Sportfonds, De Witte Mol en de vzw Bijs.

bron: Belga