Thorgan Hazard had selectie niet zien aankomen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na het afhaken van Eden Hazard toverde bondscoach Roberto Martinez dinsdag met diens broer Thorgan een verrassende vervanger uit zijn hoed. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach stond de voorbije weken immers geblesseerd aan de kant en vierde pas vorig weekend zijn rentree in de Bundesliga. In het duel met koploper Bayern München mocht hij toen invallen in de 64e minuut. "Ik had ook niet verwacht opgeroepen te worden, zo kort na mijn blessure", vertelde Thorgan Hazard donderdag na afloop van de training in Tubeke.

"Maar ook mijn invalbeurt tegen Bayern van vorig weekend was een verrassing, want ik had amper getraind. Maar tijdens de wedstrijd voelde ik niets meer van mijn blessure en dus was ik ook fit genoeg om naar de nationale ploeg te komen. Hier kan ik trainen en me goed laten verzorgen."

De bijna 24-jarige Thorgan Hazard heeft zeven selecties en twee caps achter zijn naam staan. Ook in het vorige tweeluik tegen Estland en Nederland was hij erbij. In de oefeninterland tegen Oranje mocht hij toen zelfs 26 minuten invallen. Zijn andere cap versierde hij bijna vier jaar geleden in een oefeninterland in en tegen de Verenigde Staten. "Sinds Martinez bondscoach is, word ik inderdaad veel opgeroepen. En het geeft nog meer vertrouwen dat de bondscoach me er zo snel na mijn blessure opnieuw bijhaalt. Als ik mag invallen, probeer ik altijd iets te tonen en mijn opdrachten uit te voeren."

Voor de familie Hazard was de interland tegen Nederland historisch, want toen stonden beide broers voor het eerst samen op het veld bij de Rode Duivels. Deze keer is het Thorgan die de blessure van Eden moet helpen opvangen. "Eden was zeker teleurgesteld, want het is zaterdag een belangrijk duel tegen Griekenland. Hij mag zich echter niet forceren. Hij heeft dat vorig seizoen gedaan en dat heeft geresulteerd in mindere prestaties. Hij had pijn en dan moet je rusten. Er zitten genoeg jongens in deze selectie die de kwaliteiten hebben om hem te vervangen", besloot de voormalige Gouden Schoen.

bron: Belga