Ronde van Catalonië - Bouhanni bezorgt Cofidis eerste WorldTour-zege van seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nacer Bouhanni heeft met zijn ritzege in de vierde etappe van de Ronde van Catalonië zijn team Cofidis de bloemen bezorgd, de eerste dit seizoen in een WorldTour-koers. "Een opluchting, zeker na de openingsrit waarin ik knullig sprintte en tweede werd", zei de Fransman na afloop.

Voor Bouhanni is het zijn derde ritzege in de Ronde van Catalonië uit zijn carrière, zijn 17e in de WorldTour. "Ik ben enorm blij met deze overwinning", klonk het niet onverwacht. "De ploeg heeft de hele dag heel hard gewerkt voor mij en ik ben tevreden dat ik hun werk mag belonen met een overwinning. Dit geeft me veel voldoening. Het was niet gemakkelijk, met die beklimming nog op het eind. Maar ik werd goed omringd en kon mijn sprint doen."

Maandag zag Bouhanni Cimolai nog naar de zege sprinten en moest hij vrede nemen met een tweede stek. "Ik had mijn sprint toen van te ver aangezet, op 250 meter van het eind op een vals plat", gaf hij aan. "Jammer, want ik kende de finish na mijn zege vorig jaar, en maakte toch die fout. Dus overheerste frustratie dat ik de zege met twee kleine centimeters aan me voorbij zag gaan (er kwam een fotofinish aan te pas, nvdr.). Ik wilde me herpakken en vandaag was daartoe een uitgelezen kans. Dus ik ben zeer opgelucht dat ik die met beide handen gegrepen heb."

De etappe werd ontsierd door een valpartij met enkele renners op 32 km van het eind. Ilnur Zakarin was één van de slachtoffers. De kopman van Katusha reed de rit nog uit, maar zijn team meldt intussen via Twitter dat de Rus uit de Ronde van Catalonië stapt wegens een gekneusde rib.

bron: Belga