Ook Wayne Shorter, McCoy Tyner en Kamasi Washington op Gent Jazz Festival

door
Belga
Leestijd 1 min.

Gent Jazz Festival voegt Wayne Shorter, McCoy Tyner en Kamasi Washington toe aan het lijstje jazzgrootheden die begin juli naar de Gentse Bijloke afzakken.

Meer dan tien jaar na zijn vorige passage keert de iconische jazzsaxofonist en componist Wayne Shorter op zaterdag 8 juli terug naar Gent. Samen met het Casco Philharmonic en in samenwerking met het Gent Festival van Vlaanderen brengt hij "Emanon". "Geïnspireerd door Shorters levenslange liefde voor sciencefiction en mythologie, voegt hij in samenwerking met grafische artiest Randy DuBurke een extra dimensie toe aan de muziek met een speciaal voor dit stuk uitgetekend stripverhaal", verduidelijkt organisator Bertrand Flamang.

Voorafgaand krijgen bezoekers percussief pianospel van McCoy Tyner te horen. Ook de veertigjarige onconventionele band BassDrumBone maakt zijn opwachting. Jazzsaxofonist Kamasi Washington, die het festival vorig jaar ook aandeed, wordt de headliner op de openingsdag van het tweede festivalluik. Die donderdag 13 juli worden ook STUFF. en Robert Glasper Experiment verwacht. Het hoofdpodium wordt die avond geopend door Hoera., de winnaar van Jong Jazztalent Gent 2016, die samen aan een project werkte met de jonge elektronicaproducer Roman Hiele. Stuwende (wereld)muzieklijnen van Shabaka and The Ancestors en de drummer Makaya McCraven sluiten die festivalavond af.

Op vrijdag 14 juli speelt de Gents-New Yorkse Trixie Whitley haar derde thuismatch. Het festival wordt afgesloten door de eerder aangekondigde cultgroepen Einstürzende Neubauten en DAAU, het festival kondigt ook Chrysta Bell aan.

Meer namen op www.gentjazzfestival.be.

bron: Belga