Berlijnse politie slaat verkeerde Belg in de boeien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een speciale eenheid van de Berlijnse politie heeft in de speurtocht naar de vermoedelijke dader van de moord op de 41-jarige Duitse kunstenares Ewa K. de woning van een onschuldige Belg bestormd. De 51-jarige Franky van S. werd zondagnacht het slachtoffer van een persoonsverwisseling, zei een politiewoordvoerder donderdag. De man, Franky van S., lijkt goed op de gezochte verdachte, heeft eveneens de Belgische nationaliteit en draagt bijna een identieke naam als de gezochte Franky S. Het lijk van de 41-jarige kunstenares werd in haar uitgebrande woning in Berlin-Kreuzberg aangetroffen. Haar lichaam vertoonde steekwondenn zodat de politie al redelijk snel uitging van een gewelddadig overlijden. Op camerabeelden was te zien hoe het slachtoffer uren voor haar dood vergezeld was van een man.

Franky van S. vertelt zijn wedervaren in de Berliner Zeitung. "Hij had het opsporingsbevel zondag op het internet gezien en dacht na het zien van de beelden dat hij dat wel kon zijn". De politie zocht een grijsharige vijftiger met een bril. Toen hij enkele uren later met geboeide handen op zijn buik op de grond lag, verging het lachen hem echter. De politie deed enkel haar werk, zei de 51-jarige Belg achteraf. Donderdag overwoog hij echter een advocaat in te schakelen, want de politie heeft haar werk toch niet zo goed gedaan. Door alle emoties van de interventie zit Franky van S. nu ziek thuis.

De agenten hadden zich ter plekke verontschuldigd en boden de Belg psychologische hulp aan, aldus de woordvoerder. Alle kosten voor herstellingen van de schade zullen door de stad betaald worden. De door de politie gezochte verdachte meldde zich kort na het misverstand maandag aan bij de politie.

bron: Belga