Antwerpse politie onderschept wagen die als gek over Meir reed en controle ontweek

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen is donderdag op de Sint-Michielskaai een wagen onderschept die aan hoge snelheid de drukke winkelstraat Meir was opgereden waardoor voetgangers opzij moesten springen. Dat maakte de Antwerpse lokale politie bekend op een persconferentie. De bestuurder, een man van Noord-Afrikaanse origine, is gearresteerd. Volgens korpschef Serge Muyters merkten leden van Defensie op de Meir de wagen rond 11 uur op en wilden ze hem tot staan brengen. Maar de wagen onttrok zich aan de controle en reed richting Scheldekaaien, waarbij hij ook een rood licht aan de Meirbrug negeerde. "Defensie heeft ons meteen op de hoogte gebracht en we hebben een snelleresponsteam gestuurd", zegt Muyters. "Aan de Sint-Michielskaai zijn we erin geslaagd het voertuig te onderscheppen. De bestuurder is gearresteerd."

Meer details wil de lokale politie voorlopig niet bekendmaken, het onderzoek wordt verder gevoerd door de federale gerechtelijke politie. Ook burgemeester Bart De Wever onthoudt zich voorlopig van meer commentaar. "Ik wil wel Defensie en de politie danken voor de snelle en efficiënte reactie en omdat ze de verdachte op een professionele manier gearresteerd hebben", zegt hij.

Naar aanleiding van het incident wordt in Antwerpen de waakzaamheid verhoogd. Op plaatsen waar veel volk samenkomt, zal er meer politie aanwezig zijn en ook Defensie maakt extra manschappen vrij.

bron: Belga