Simon Mignolet steunt ALS Liga met trainingssessie en gala-avond

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rode Duivel Simon Mignolet heeft vanavond in zijn koffiebar in Sint-Truiden bekend gemaakt dat hij de ALS Liga zal steunen met twee nieuwe projecten: ALS Simon Voetbalt en ALS Simon Dineert. Op 10 juni zijn zo'n honderd kinderen welkom op Stayen en 's avonds zijn er 600 plaatsen voor de gala-avond voorzien. Simon Mignolets nonkel Erwin Coppejans lijdt al zo'n 10 jaar aan de spierziekte ALS en daarom ligt de liga Mignolet na aan het hart. "Het spreekt voor zich waarom ik mijn schouders onder de ALS Liga wil zetten", aldus Mignolet. "Er is nog altijd geen behandeling voor de ziekte. Daarom hoop ik met mijn project veel geld binnen te halen om ervoor te zorgen dat er meer wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte kan gebeuren."

Op 10 juni start het project met trainingssessies voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Nadien houdt Mignolet ook een foto- en signeersessie voor de aanwezigen. 's Avonds zijn 600 mensen welkom voor een gala-avond, waarbij het diner voorzien wordt door culinaire chefs. Een tombola en een veiling, met door de doelman gesigneerde items, moeten nog meer geld in het laatje brengen.

"Wij zijn Simon enorm dankbaar dat hij dit organiseert", zegt Heidi Stippelmans, echtgenote van Erwin Coppejans. "Voor gezinnen die lijden onder de ziekte is wetenschappelijk onderzoek van cruciaal belang. We kunnen Simon er nooit genoeg voor bedanken."

bron: Belga