Aanslag Brits parlement - Gedode politieagent was niet gewapend

door
Belga
Leestijd 2 min.

De politieagent die woensdag gedood werd bij de aanslag aan het Britse parlement, was niet gewapend. Dat meldt BBC op gezag van de politie. Ondertussen maakte Buckingham Palace dat de Britse Queen Elizabeth een bezoek van donderdag aan het hoofdkwartier van Scotland Yard uitstelt. De dader van de aanslag reed eerst met een wagen in op het volk en stak daarna een politieagent neer met een mes. De politie liet eerder op de dag weten dat de overleden politieagent gewapend was, maar later werd bevestigd dat dat niet het geval was, schrijft BBC woensdagavond. De man, die bekend zou staan bij het gerecht als een haatprediker, werd daarna doodgeschoten door politieagenten die wel gewapend waren. Naast de agent en de dader kwamen nog twee mensen om.

De Britse Queen had woensdag een bezoek gepland aan de kantoren van de Metropolitan Police of Scotland Yard. Buckingham Palace liet woensdagavond weten dat dat bezoek "in het licht van de gebeurtenissen van vandaag" werd uitgesteld.

De Britse premier Theresa May liet in een toespraak voor haar ambtswoning in Downing Street nog weten dat Londen noch de regering zich door terroristen laten afschrikken. Diezelfde boodschap gaf ook de Londense burgemeester Sadiq Khan mee. "Op verschillende momenten werden al aanslagen verijdeld, maar bij de aanslag van vandaag kwamen een mensen om en raakten veel anderen gewond", aldus de burgemeester tijdens de spoedvergadering die Theresa May woensdag samenriep, nadat hij eerder al op Twitter reageerde. "Als stad laten we ons niet afschrikken door deze terroristen. We hebben in het verleden al getoond dat we ons niet laten verslaan."

bron: Belga