Rode Duivels - "Pijnlijk om er na goed EK uit te gaan"

door
Belga
Leestijd 3 min.

Radja Nainggolan mag zich sinds eind vorige week opnieuw Rode Duivel noemen. De sterkhouder van AS Roma werd in november nog gepasseerd bij de nationale ploeg, maar is er tegen Griekenland en Rusland opnieuw bij. "Het is voor mij altijd een doel geweest om bij de nationale ploeg te spelen", vertelde Nainggolan maandag na afloop van de training. "Het was dan ook pijnlijk om er na een goed EK uit te gaan. In 2014 viel ik dan weer nipt naast de WK-selectie. Ik heb daar wel mee in mijn hoofd gezeten. Gelukkig ben ik buiten het voetbal nog met andere zaken bezig en dat helpt bij het verwerken van teleurstellingen. Terugknokken is echter een beetje de rode draad in mijn carrière. Ik ben op jonge leeftijd naar Italië vertrokken en in mijn beginjaren kende niemand me daar. Ik heb me overal moeten bewijzen. Maar altijd opnieuw moeten beginnen, is niet makkelijk."

In november werd de Ninja door Martinez uit de selectie voor de oefeninterland tegen Nederland en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland gelaten. Naar eigen zeggen kent Nainggolan daarvoor nog steeds de reden niet. "Ik weet niet wat ik toen verkeerd gedaan heb, want ik heb een hele goeie band met iedereen in de groep. Met Martinez heb ik daar niet over gepraat. De trainer is de baas en maakt zijn eigen keuzes en die moet ik accepteren. Ik zou daar voor de rest niet te veel meer willen over praten. Voor mij is het nu belangrijk om opnieuw een kans te krijgen en het is aan mij om die kans te grijpen. Hopelijk blijf ik dan deze keer wel bij de ploeg."

Nainggolan is dit seizoen de absolute sterkhouder bij Roma en draagt er zelfs regelmatig de aanvoerdersband. De bondscoach kon dus niet om hem heen in zijn selectie. Bij Roma speelt Nainggolan in een iets andere rol dan bij de nationale ploeg, bij zijn club staat hij iets hoger, waardoor hij dit seizoen al goed was voor twaalf doelpunten. In principe zou de Ninja dus zelfs de geblesseerde Eden Hazard kunnen vervangen. "Het klopt dat ik bij Roma offensiever sta, maar die statistieken wil ik toch wat relativeren. Dit jaar heb ik wat meer gescoord en dat valt meer op. Bij Cagliari waren mijn prestaties ook goed, maar dat bleef onder de radar."

In het tussenseizoen werd Nainggolan een tijdlang in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. De middenvelder bleef echter in de Italiaanse hoofdstad en ligt er nog tot medio 2020 onder contract. "Ik zit goed bij Roma: het is een mooie stad, het weer is vaak goed en mijn familie voelt zich er gelukkig. Soms moet je niet kiezen voor het geld, maar wel voor de levenskwaliteit die je ergens kan hebben. Bovendien zou ik in Engeland weer helemaal vanaf nul moeten herbeginnen. China? Daar denk ik momenteel niet aan, maar ik zeg ook niet op voorhand 'neen'. Dat moet je op het moment zelf zien."

bron: Belga