Jupiler Pro League - Geen maandagavondvoetbal meer dit seizoen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er zal in de komende play-offs geen maandagavondvoetbal georganiseerd worden. Dat heeft Pierre François, CEO van de Pro League, maandagavond gezegd en werd even later ook bevestigd door kalendermanager Nils Van Branteghem. Met drie Belgische clubs in de achtste finales van de Europa League laaide de discussie over de invoer van maandagavondvoetbal enkele weken geleden opnieuw op. De betrokken teams pleitten voor een extra rustdag, de tegenstanders vreesden minder toeschouwers en dus minder inkomsten. Ook de overkoepelende supportersorganisatie 'Belgian Supporters' kantte zich tegen het idee. Volgens François was het op basis van een in 2015 bereikte overeenkomst tussen de clubs echter perfect mogelijk dat er dit seizoen play-offwedstrijden op maandagavond (20u30) zouden worden afgewerkt. Dat idee wordt naar de toekomst verschoven.

"Als er volgend jaar Belgische teams zijn die zich voor de kwartfinales van een Europese competitie weten te plaatsen, moet er flexibiliteit voor de dag gelegd worden met betrekking tot maandagavondvoetbal. We streven naar een zo goed mogelijke Europese coëfficiënt en zullen daar op alle mogelijke manieren aan blijven werken", verklaarde François.

Voor de komende play-offs zijn er weliswaar wedstrijden op maandag 17 april (Paasmaandag) en maandag 1 mei (Dag van de Arbeid), maar dat is niet ongebruikelijk op feestdagen.

bron: Belga