Napoli, met scorende Mertens, pakt driepunter bij Empoli

Napoli heeft zondag op de 29e speeldag in de Italiaanse Serie A Empoli met 2-3 geklopt. Dries Mertens borstelde een vrije trap magistraal in de rechterbovenhoek, nadat hij eerder een strafschop had gemist. Mertens kreeg vroeg in de wedstrijd al een uitgelezen kans om de score te openen, maar de Rode Duivel besloot een strafschop op doelman Lukasz Skorupski. In de 24e minuut maakte hij zijn misser goed, zijn 20e competitiedoelpunt dit seizoen. Napoli mocht met een 0-3 voorsprong gaan rusten dankzij een omgezette strafschop van Insigne, die ook al de 0-1 had gemaakt. Na de pauze kwam Empoli nog gevaarlijk opzetten. De in Brussel geboren Marokkaan Omar El Kaddouri (tegen zijn ex-club) en Massimo Maccarone (op penalty) troffen raak, maar Napoli hield uiteindelijk toch stand. Maurizio Sarri haalde Mertens in de 83e minuut naar de kant.

In de stand klimt Napoli met 63 punten over AS Roma (62) naar de tweede plaats, op zeven punten van leider Juventus. Het team van Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen ontvangt om 20u45 Sassuolo, Juve gaat om 15u op bezoek bij het Sampdoria van Dennis Praet.

Op de 27e speeldag in de Eredivisie ging Heerenveen thuis met 1-2 onderuit tegen leider Feyenoord. Reza Ghoochannejhad (ex-STVV en ex-Standard) zorgde voor de 1-0 vanop de strafschopstip, maar Nicolai Jorgensen (56.) en Tonny Vilhena (70.) keerden de situatie nog om. Stefano Marzo speelde 90 minuten in de Heerenveen-verdediging. Anderlecht-huurling Wout Faes bleef de hele wedstrijd op de bank. Feyenoord telt nu 69 punten, zeven meer dan Ajax dat nog aan de bak moet bij Excelsior. Heerenveen is met 37 punten achtste.

Gianni Bruno mocht tien minuten voor tijd invallen bij Krylia Sovetov Samara, dat op de 20e speeldag in de Russische Premier League thuis 0-0 gelijkspeelde tegen FK Rostov. De club van Bruno is op twee na laatste in de stand met 16 punten.