Beker van België basket (v) - Castors Braine wint Beker na makkelijke zege tegen Waregem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Castors Braine heeft zich zondag in Monceau-sur-Sambre verzekerd van de eindwinst in de Belgische basketbalbeker voor vrouwen. Het haalde het in de finale in zaal Ballens met overduidelijke 95-67 cijfers van Waregem, bij rust leidde Castors (nog maar) met 41-32. Topfavoriet Castors, al maar liefst 95 competitiewedstrijden op rij ongeslagen, won de bekerfinale in 2014 en 2015 en moest vorig jaar nog verrassend zijn meerdere erkennen in Namen. Dit jaar was het wel opnieuw prijs, Castors kwam nooit in de problemen.

Bij de kersverse bekerwinnaar werd Kaleah Copper topschutter met 24 punten, bij Waregem was Shanavia Dowdell goed voor 25 punten. Een maand geleden had Castors in competitieverband nog met 101-72 gewonnen van Waregem, nu was het verschil één puntje minder groot.

"Bekerwinst is naast een derde titel op rij ons hoofddoel", had Castors-voorzitter Jacques Platieau enkele dagen geleden nog laten optekenen. "De laatste weken (sinds de trainerswissel Ainars Zvirgzdins voor Philip Mestdagh, red.) is de stabiliteit bovendien helemaal teruggekeerd."

Waregem won de beker eerder al drie keer (1990, 1991 en 2001), het is nu vijf keer verliezend finalist.

bron: Belga