Kwiatkowski vloert Sagan in de sprint in Milaan-Sanremo

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Pool Michal Kwiatkowski heeft de 109e editie van 'La Primavera', Milaan-Sanremo (WorldTour) gewonnen. Na 291 kilometer tussen Milaan en Sanremo was Kwiatkowski in een spurt met drie sneller dan wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) en de Fransman Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors). Tim Wellens werd als eerste Belg achttiende. Tien vroege vluchters (Skujins, Poli, Amezqueta, Marangoni, Denz, W. Clarke, Maestri, Zurlo, Rovni en Mattia Frapporti) kleurden de eerste wedstrijduren van Milaan-Sanremo. Aan de voet van de Cipressa, op 26 km van de aankomst, was het liedje van de vluchters uitgezongen.

Op de Cipressa gingen Van Avermaet, Gilbert en Wellens mee in verschillende aanvalspogingen, maar geen enkele geraakte echt weg. Achteraan moest Mark Cavendish dan al de rollen lossen.

Op de Poggio hielden Tom Dumoulin en Team Sky het tempo erg hoog, waardoor aanvallen lang uitgesloten was. Op de steilste stukken ging wereldkampioen en topfavoriet Peter Sagan dan toch. De Slovaak kreeg Kwiatkowski (Sky) en Alaphilippe (Quick-Step) mee en het trio hield in de afdaling stand tegen het aanstormende peloton. In de spurt klopte Kwiatkowski verrassend de wereldkampioen. Het is voor de Pool al de tweede klassieke zege van het seizoen, na de Strade Bianche. Julian Alaphilippe eindigde in zijn eerste Milaan-Sanremo als derde.

bron: Belga