Gouden Stick 2016 - "Willen domineren" blijft het leitmotiv van Arthur Van Doren

door
Belga
Leestijd 1 min.

"2016 zal voor mij een speciaal jaar blijven." Dat zei Dragons-speler Arthur Van Doren vrijdag na de uitreiking van de Gouden Stick 2016, de trofee voor de beste hockeyspeler en -speelster van het seizoen 2015-2016. De 22-jarige Van Doren won al zijn tweede Gouden Stick van de senioren, na die van 2013-14. "Ik ben trots op onze club en mijn teamgenoten. We werden alle drie opgeleid bij de Dragons en we zijn trouw gebleven aan de club", aldus Van Doren, die zo verwijst naar zijn broer Loïc Van Doren, die de Gouden Stick bij de U21 won, en Felic Denayer, die de publieksprijs mee naar huis nam.

"Of het nu met de Dragons is of met de Red Lions (de nationale ploeg, red.), we moeten blijven werken om ons te ontwikkelen in alle domeinen, en vooral consistenter worden. We moeten leren om te willen domineren tijdens onze toernooien. Dat zal ervoor zorgen dat we verder kunnen evolueren en in de top drie van de wereld te blijven", aldus de Gouden Stick 2016 nog.

Van Doren voegt zich met zijn twee Gouden Sticks bij een select groepje van dubbele winnaars, met de huidige voorzitter van de Belgische Hockeyfederatie Marc Coudron, Thierry Renaer en Felix Denayer.

bron: Belga