Gouden Stick 2016 - Barbara Nelen heeft opnieuw goesting gekregen om te spelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Barbara Nelen heeft het afgelopen seizoen de goesting om te spelen teruggevonden, na de grote teleurstelling omdat de Red Panthers zich niet konden kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat zei de speelster van Braxgata vrijdag nadat bekendraakte dat ze de Gouden Stick 2016 mee naar huis mag nemen, de trofee voor de beste hockeyspeler en -speelster van het seizoen 2015-2016. "Ik had er geen plezier meer in om te spelen na onze eliminatie tijdens de halve finales van de World League in Brasschaat in 2015. Ik ben een jaar lang gestopt met de nationale ploeg en dat heeft me goed gedaan. Ondertussen vond ik een nieuwe ambiance in mijn nieuwe club Braxgata en de resultaten hebben niet op zich laten wachten, met de eerste Belgische titel voor Brax", aldus Nelen.

Daarna kon Ageeth Boomgaard, de Nederlandse coach van de nationale vrouwenploeg, haar overtuigen om terug te keren naar de Red Panthers. "Vooral om de nieuwe generatie te begeleiden", aldus Nelen. "De toekomst blijft nog onzeker voor mij. Het vrouwenhockey is zeer verschillend van dat van de mannen. Ons spel is veel trager en is niet vergelijkbaar. Het feit dat (de Nederlandse, red.) Maartje Paumen het Belgisch kampioenschap vervoegt is echter zeer goed nieuws. Het wordt zeer moeilijk om Antwerp te verslaan met Paumen, maar haar komst zal misschien wel andere speelsters aantrekken en onze sport nog verder doen evolueren."

Nelen won vrijdag voor de derde keer de Gouden Stick, nadat ze de trofee al in 2011 en 2014 mee naar huis nam. In juni zal ze opnieuw bij de Red Panthers spelen tijdens de halve finales van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe.

bron: Belga