Boekhandels zetten zaterdag de deuren open voor Kinderboekendag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op zaterdag 18 maart vindt voor de tweede keer Kinderboekendag plaats. Meer dan 70 auteurs en illustratoren trekken naar meer dan 50 boekhandels om er de bezoekers te verwennen met voorleessessies, workshops, vertellingen en lezingen. "Doel is om positieve aandacht voor kinderboeken te genereren", zeggen de organisatoren in een persbericht. Tientallen boekhandels over heel Vlaanderen zetten zaterdag de deuren open. In elke deelnemende boekhandel zorgen één of meerdere auteurs en illustratoren voor een programma voor kinderen, dat bovendien gratis is. Bekende namen als Do Van Ranst, Marc De Bel, Dimitri Leue, Tom Schoonooghe en Marijke Umans doen mee.

Bedoeling van de dag is meer positieve aandacht te creëren voor kinderboeken. "Te vaak overheerst de negatieve berichtgeving over het boekenvak. Maar talloze kinderboekenmakers zijn meer dan 'goed bezig', Vlaamse kinder- en jeugdboeken worden wereldwijd vertaald en auteurs en illustratoren geven het hele jaar door gepassioneerd lezingen en workshops in Vlaamse bibliotheken, scholen en cultuurcentra. Met Kinderboekendag willen we positieve aandacht voor de kracht van het kinderboek", zegt initiatiefnemer en auteur Siska Goeminne.

Kinderboekendag is het hoogtepunt van de Jeugdboekenmaand, die loopt van 1 tot 31 maart, en verschillende activiteiten rond jeugdliteratuur bundelt.

De dag is een initiatief van kinderboekenmakers Jan De Kinder, Stefan Boonen en Siska Goeminne en vond voor het eerst plaats in 2015. Voor deze editie sprongen ook Iedereen Leest en Boek.be op de kar.

Het volledige programma van Kinderboekendag is te bekijken op www.kinderboekendag.be

bron: Belga