Vijf cultuurtuitjes om je weekend op te vrolijken

Heb je nog geen plannen dit weekend? Deze tips brengen heil. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

The Kids

(vrijdag 17 maart in Oostende)

Punk is not dead, het heeft hoogstens een paar kilootjes bijgekweekt en wat haren verloren, en dan nog niet eens de wildste. De legendarische punkrockers van The Kids bestaan veertig jaar, en ze zingen nog steeds ‘Facist Cops' . Steek dus die vuist omhoog, rep je naar ‘t zeitje en voel hoe bij The Kids de passie nog steeds brandt.

A Street Concert

(Zaterdag 18 maart in Borgerhout)

De Turnhoutsebaan in Antwerpen? Niets speciaals, zou je denken. Een baan zoals er in Vlaanderen zo veel zijn - ware het niet dat muzikant, acteur en tv-figuur Pieter Embrechts tien weken lang op zoek ging naar de bijzondere verhalen achter de gevels van de Turnhoutsebaan. Voor Gazet van Antwerpen maakte hij wekelijks een filmpje, maar nu is er ook A Street Concert: een muzikale documentaire over mensen die samenleven, buren die elkaar kennen of juist niet, over verschillende culturen maar de vergelijkbare manier waarop mensen zich staande trachten te houden.

Blauwdruk

(Nog t.e.m. 19 maart in Gent) 

Vooruit komt uit een moeilijke periode, maar het Gentse kunstenhuis ziet de toekomst tegenwoordig weer rooskleurig tegemoet. De hele ploeg nodigt medewerkers, partners, publiek en sympathisanten uit op de collectieve werkweek ‘Blauwdruk'. Samen met jou wil Vooruit praten over en sleutelen aan zijn missie, visie en programma. De week steekt vol performance, muziek, feest en vooral véél gesprek.

Bouge B

(Nog tot en met 25 maart in Antwerpen) 

Bouge B viert zijn tiende verjaardag en dus mag het al eens wat meer zijn: deSingel pakt uit met een extra lange editie van het dansfestival, waarop je oude bekenden kunt herontmoeten én nieuw talent ontdekken. Op de affiche vertrouwde choreografen als Salva Sanchis en Lisbeth Gruwez maar wie écht in is voor een avond vol verrassing komt naar het Momentum van Bouge B: een volledige nacht vol beweging, dans, performance en muziek, ingevuld door het jong wild van detheatermaker. Als ‘t maar bougeert!

De Helden

(Zaterdag 18 maart in Genk) 

helden, josse de pauw

Josse De Pauw en componist Dominique Pauwels bevragen in ‘De helden' wat dat precies is, zo'n held. Is het een man die zijn kameraad uit de vuurlinie wegdraagt of ook die man die zich ‘voor de goede zaak' opblaast in een metrostel? Rond die grote filosofische vragen weeft De Pauw het kleine maar liefdevol geobserveerde en vertelde verhaal van een man die ziet dat een jong meisje in het water terechtkomt, maar niet in staat is in te grijpen. Met dat onvermogen om een held te zijn worstelt hij zijn hele verdere leven.