Roberto Martinez: "Radja Nainggolan verdient deze selectie"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Radja Nainggolan mag zich opnieuw Rode Duivel noemen. De sterkhouder van AS Roma werd in november nog gepasseerd bij de nationale ploeg, maar is er tegen Griekenland en Rusland opnieuw bij. "Radja verdient deze selectie", klonk het bij bondscoach Roberto Martinez bij de bekendmaking van zijn selectie in het Belgian Football Center in Tubeke. "Hij speelt momenteel op een indrukwekkend niveau." Il Ninja speelt de laatste tijd de pannen van het dak in de Italiaanse Serie A. "Ik heb hem een tijdje geleden nog live aan het werk gezien bij Roma, hij maakt indruk", stelde de bondscoach. Bij Roma speelt Nainggolan in een iets andere rol dan bij de nationale ploeg, bij zijn club staat hij iets hoger. In de nationale ploeg is er vooraan bijzonder veel concurrentie, maar dat vindt de bondscoach geen probleem. "Radja straalt energie en intensiteit uit en doet het uitstekend in zijn andere rol. Dat is ook bij de Duivels een extra optie. Tussen mij en hem speelt er niets, we hoeven niets uit te klaren", aldus Martinez.

De Spanjaard riep zoals verwacht ook Axel Witsel op, die sinds kort in China aan de slag is. "Axel speelt nu in een interessante competitie en is echt de spilfiguur in zijn team. In zijn eerste twee competitieduels zag hij er erg fit uit, ik ben in ieder geval blij met hetgeen hij al getoond heeft in China".

Witsel zelf reageerde overigens al op zijn selectie. "Je land vertegenwoordigen is altijd een eer", meldde hij op Instagram. "Ik ben trots en dankbaar dat ik opnieuw opgeroepen ben en zal mezelf, zoals ik altijd doe, voor de volle 100% geven".

De selectie van Martinez begint maandag aan zijn voorbereiding op de interlands tegen Griekenland (zaterdag 25 maart in het Koning Boudewijnstadion) en Rusland (dinsdag 28 maart in Sotsji). Ze trainen dan om 17u30 een eerste keer in Tubeke, de oefensessie is open voor de eerste 1100 toeschouwers.

bron: Belga