Bayern-Real Madrid kraker kwartfinales Champions League, Carrasco treft Leicester

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bayern München-Real Madrid is de topaffiche van de kwartfinales van de Champions League geworden. Dat werd duidelijk tijdens de loting in Nyon. Yannick Carrasco, de enige Belg nog actief in de Champions League, neemt het met Atlético Madrid op tegen Engels kampioen Leicester City. Bayern München en Real Madrid kwamen elkaar in de seizoenen 2011-2012 en 2013-2014 telkens in de halve finales van het kampioenenbal tegen. In 2012 trok Bayern aan het langste eind, om vervolgens de finale te verliezen van Chelsea. In 2014 toonden de Madrilenen zich het sterkste, waarna het in de finale stadsgenoot Atlético klopte. In de voorbije achtste finales had Real Madrid het niet makkelijk tegen het Napoli van Dries Mertens. Bayern München veegde de vloer aan met Arsenal.

Met Juventus-FC Barcelona kwam een heruitgave van de finale van de Champions League van twee seizoenen geleden uit de bus. Barcelona, toen in zijn eerste seizoen onder afscheidnemend coach Luis Enrique, trok toen met 3-1 aan het langste eind. Barcelona zorgde vorige week in de achtste finales voor een mirakel tegen PSG. De Blaugrana wonnen hun terugwedstrijd met 6-1, na de heenmatch met 4-0 te hebben verloren. Juventus had weinig moeite met FC Porto.

Voor Yannick Carrasco en Atlético Madrid kwam - op papier - de meest haalbare kaart uit de bus. Los Colchoneros treffen regerend Engels kampioen Leicester, dat in de eigen competitie in een pittige degradatiestrijd is verwikkeld. In de achtste finales kon Leicester in de terugwedstrijd ternauwernood Sevilla uitschakelen, Atlético Madrid besliste de confrontatie met Leverkusen al in de heenwedstrijd.

In het laatste duel van de kwartfinales treft Borussia Dortmund revelatie Monaco. De Monegasken wonnen woensdag met 3-1 van het Manchester City van Kevin De Bruyne en haalden zo een 5-3 nederlaag uit de heenwedstrijd op. Ook Borussia Dortmund had de handen vol met Benfica. Na een 1-0 nederlaag in de eerste partij, nam het in het eigen Signal Iduna Park met 4-0 afstand van de Portugezen.

bron: Belga