Premier League Darts - Kim Huybrechts dicht bij uitschakeling na 7-3 nederlaag tegen Adrian Lewis

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Huybrechts (PDC-12) heeft donderdag in het Nederlandse Rotterdam ook op de zevende speeldag van de Premier League Darts geen overwinning kunnen boeken. De 31-jarige Antwerpenaar moest een 7-3 nederlaag incasseren tegen de Engelsman Adrian Lewis (PDC-4). Na een prima start, met uitworpen van 72, 80 en 89, stond Huybrechts nog 1-3 voor. Daarna liet hij het helemaal afweten en won Lewis nog afgetekend. De tweevoudige wereldkampioen liet een gemiddelde van 96,18 noteren, Huybrechts kwam slechts aan 90,17. Huybrechts had wel een checkout percentage van 60 procent (tegenover 33,33 voor Lewis), maar versierde niet meer dan vijf kansen op een dubbel (21 voor Lewis).

Na de nieuwe nederlaag staat Huybrechts dicht bij de uitschakeling. Met drie punten uit drie gelijke spelen staat hij op de negende en voorlaatste plaats. Alleen de Nederlander Jelle Klaasen (PDC-9) laat hij dankzij een beter legsaldo achter zich. Op 30 maart vallen er na de negende speeldag twee spelers af. Om in extremis nog te vermijden daar bij te zijn, staat Huybrechts voor de niet eenvoudige opdracht om minstens drie punten (een zege en een gelijkspel) te scoren in zijn wedstrijden tegen de Schotten Gary Anderson en Peter Wright, de nummers twee en drie van de wereld. De top acht gaat nog zeven wedstrijden door tot 11 mei. De beste vier spelen de play-offs op 18 mei in de O2 Arena in Londen. De Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1) verdedigt zijn titel. Voor de winnaar is er 250.000 pond (287.000 euro) weggelegd.

Het is de tweede keer dat Huybrechts aan de competitie mag deelnemen. In 2015 eindigde hij na één zege, twee gelijke spelen en zes nederlagen op de tiende en laatste plaats, waarop hij voor 2016 geen uitnodiging in de bus kreeg.

.

bron: Belga