Interpol vraagt arrestatie van vier Noord-Koreanen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Interpol heeft een internationaal verzoek uitgeschreven voor de arrestatie van vier Noord-Koreanen die door Maleisië gezocht worden in het onderzoek naar de moord in Kuala Lumpur op Kim Jong-nam, de halfbroer van de nummer één van Noord-Korea. Dit heeft de chef van de nationale politie van Maleisië vandaag bekendgemaakt. De vier mannen zijn op 13 februari, de dag van de moord op de halfbroer van Kim Jong-un op de luchthaven van Kuala Lumpur, uit Maleisië gevlucht om via Dubai en Rusland naar Noord-Korea terug te keren.

"We hebben rood bericht gekregen voor de vier Noord-Koreanen die de dag van het incident op de luchthaven waren en sindsdien vertrokken zijn", zei de chef van de Maleisische politie, Khalid Abu Bakar. Het bericht werd online gezet en toont de vier verdachten, die tussen de 32 en 56 jaar oud zijn. Een rood bericht van Interpol vraagt de opsporing en arrestatie van mensen die door het gerecht gezocht worden.

Maleisië zoekt nog drie andere Noord-Koreanen, die zich in de ambassade van hun land in Kuala Lumpur zouden schuilhouden. De Maleisische politie zei vandaag voorts dat de familie van de vermoorde Kim Jong-nam met Maleisië overeengekomen was wat er met het lichaam moet gebeuren.

Pyongyang vraagt dat het lichaam aan Noord-Korea wordt overgedragen, maar voor Maleisië komt het aan de nabestaanden toe om het lichaam op te eisen. De adjunct-chef van de politie zei vandaag dat de familie "toestemming" aan de regering gegeven had om te bepalen hoe het verder moet met het lichaam.

Bron: Belga