Fine Arts Fair Eurantica strijkt voor tweede keer neer in Nekkerhal

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 36ste editie van de Fine Art Fair Eurantica vindt plaats van 18 tot en met 26 maart en dit voor het tweede jaar op rij in de Nekkerhal in Mechelen. Er worden zo'n 22.000 antiekliefhebbers, verzamelaars, decorateurs en professionals verwacht. Tijdens Fine Art Fair Eurantica worden een reeks kunstobjecten en artefacten tentoongesteld die volgend jaar hun plaats krijgen in het nieuwe Mechelse stadsmuseum Hof van Busleyden, dat momenteel in volle opbouw en renovatie is. Er worden zo'n 80 exposanten verwacht tijdens Fine Arts Fair Eurantica. De jonge generatie van Belgische én internationale antiquairs en galeristen onthult er de trends binnen de sector. Fine Art Fair Eurantica staat voor eclecticisme: alle trends en stijlen zijn vertegenwoordigd.

"Tijdens deze 36ste editie is er opnieuw een grote variëteit aan periodes en stijlen", zegt Luc Darte, Exhibition Manager. "Fine Art Fair Eurantica blijft daarmee een zeer eclectische beurs, die wordt gerespecteerd door haar verfijning en sfeervolle inrichting en stands waar gedurfde combinaties worden tentoongesteld. Ze biedt een prachtig parcours doorheen verschillende periodes en contreien in de wereld."

Naar goede gewoonte zullen op de beurs zo'n 25 experts aanwezig zijn waarop bezoekers beroep kunnen doen voor raad en expertise met betrekking tot de werken. Ook zijn er verschillende conferenties en panelgesprekken waarbij onder meer Samuel Mareel meer zal komen vertellen over zijn werk als curator in het nieuwe museum Hof van Busleyden in Mechelen. Naar aanleiding van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN biedt het museum Hof van Busleyden onderdak aan de tentoonstelling "Roep om Rechtvaardigheid. Kunst en Rechtspraak in de Bourgondische Nederlanden". Het is tegelijk de openingstentoonstelling voor het museum én het sluitstuk van het stadsfestival. Tijdens Fine Art Fair Eurantica wordt door een reeks exclusieve artefacten reeds vooruitgeblikt op deze tentoonstelling, die vanaf 23 maart 2018 in Mechelen te zien zal zijn.

Bron: Belga