Everton-manager Ronald Koeman zal Romelu Lukaku niet sanctioneren voor kritisch interview

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku mag zaterdag gewoon aan de aftrap verwacht worden voor de wedstrijd van Everton op de 29e speeldag in de Premier League tegen Hull City. Everton-manager Ronald Koeman verklaarde vandaag dat hij zijn topschutter geen sanctie zal opleggen voor de kritiek die hij in een interview uitte op de club. Lukaku leek dicht bij een nieuw verbeterd contract bij Everton te staan, maar blies dinsdag de overeenkomst uiteindelijk af. Die beslissing verduidelijkte hij in een interview, waarbij hij de club een gebrek aan ambitie verweet en kritiek had op het transferbeleid. "Everton heeft wel degelijk ambitie, anders zou ik hier geen manager zijn", weerlegde Koeman de kritiek op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Hull. "Everton is de club buiten de grote zes (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham) die klaar is om de volgende stap te zetten. Maar dat heeft tijd nodig. Je kan dat niet in één transferperiode realiseren."

Koeman is "not amused" over de uitspraken van Lukaku, maar ziet geen reden om de Rode Duivel een sanctie op te leggen. "Ik ben niet gelukkig met zijn uitspraken en dat heb ik hem vanmorgen ook verteld. Natuurlijk wil iedere speler prijzen pakken, maar hij moet zich op zijn huidige job concentreren. Op die paar quotes in dat interview na, heb ik op zijn gedrag en houding helemaal niets aan te merken. Er is dan ook geen reden om hem uit de ploeg te zetten. We hebben Romelu ook nodig, net zoals hij Everton nodig heeft om doelpunten te maken."

Er lag voor Lukaku een contract voor vijf jaar klaar, dat van hem de best betaalde voetballer in de clubgeschiedenis zou maken. Alleen de handtekening ontbrak. "Het was naar verluidt voor 99,99 procent in kannen en kruiken. Dat is geen honderd procent en dus was er geen akkoord", zegt Koeman daarover. "Naar ik begrepen heb, probeert het bestuur hem toch nog altijd over de streep te trekken. Er is trouwens geen haast bij. Hij heeft nog een contract voor twee jaar en dat moet toch ook gerespecteerd worden."

De 23-jarige Lukaku is gegeerd wild op de transfermarkt. Volgens Engelse media bereidt Chelsea een bod van 100 miljoen pond (115 miljoen euro) op hem en zijn Engelse teammaat Ross Barkley voor. Of dat voldoende zal zijn, is nog maar de vraag. Afgelopen zomer werd de marktwaarde van Lukaku al op 80 miljoen euro geschat en het Everon-bestuur is ervan overtuigd dat die inmiddels nog fiks gestegen is, nu Lukaku met 19 doelpunten in 28 wedstrijden samen met Tottenham-spits Harry Kane de topschuttersstand in de Premier League aanvoert.

Bron: Belga